Gamescom 2024 sätter nytt rekord för förtidsbiljetter

Spel

Med slutet av förtidsbiljettsperioden har gamescom 2024 fått en enastående start och har satt en ny milstolpe. Aldrig tidigare har så många företag registrerats fram till detta skede. Antalet företag som hittills registrerats och den utställningsyta som bokats överträffar inte bara siffrorna för 2023 avsevärt, utan slår även rekorden från 2019.

Jämfört med föregående år registrerade gamescom 2024 en ökning med 28 procent i antalet registrerade företag och en ökning med 66 procent i bokad utställningsyta. Jämfört med 2019 fanns det också en ökning med 21 procent av antalet utställare och en ökning med 10 procent av utställningsytan. Företag kommer från 42 länder. Flera länders paviljonger har också bekräftats, inklusive Australien, Belgien, Bulgarien, Kanada, Chile, Colombia, Danmark, Frankrike, Grekland, Malta, Nederländerna, Peru, Polen, Serbien, Spanien, Schweiz, Sydkorea, Turkiet, Storbritannien och USA.

Oliver Frese, COO för Koelnmesse: ”Den överväldigande bokningsgraden vid detta tidiga skede är imponerande bevis än en gång på det stora intresset för gamescom och dess avgörande betydelse för branschen. Vi vill tacka alla utställare som har gjort det möjligt att planera en framgångsrik gamescom 2024 så tidigt. Den positiva responsen motiverar oss ännu mer att ytterligare utveckla gamescom och skapa nya impulser och upplevelser för utställare och besökare.”

Felix Falk, VD för game – Tyska spelbranschens förening: ”Internationellt sett har spelbolag varit under stor press i månader, som den aktuella vågen av konsolidering visar. Detta gör det positiva signalen som sänds av den tidiga bokningsfasen för gamescom ännu starkare. Den betydande ökningen visar inte bara imponerande relevans för gamescom för den globala spelindustrin, utan också att företag återigen förväntar sig en mer positiv utveckling i framtiden. Vi arbetar hårt för att säkerställa att gamescom 2024 kan göra ett viktigt bidrag till detta.”

Utställare på gamescom 2024 kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle. Intresserade företag kan hitta all information om deltagarmöjligheter på gamescom 2024 på b2b.gamescom.global/for-partners/join-gamescom/.

Mer goda nyheter för alla gamescom-fans: biljettbutiken för gamescom 2024 öppnas i slutet av mars.

Information om devcom Developer Conference #ddc24 finns tillgänglig på www.devcom.global/.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *