EMEA Masters Returns for 2024!

E-Sport League of Legends

Vi har några spännande förändringar på gång till sommaren, och kan också avslöja att våra sommarfinalister kommer att spela på huvudscenen i München!

EMEA Masters återvänder år 2024

De förändringar vi gör i den övergripande formen av EMEA Masters är inte bara för att skaka om tävlingsscenen, de är utformade för att införa mer konkurrenskraft och skapa mer spänning för fans och spelare!

År 2023 introducerade vi två nya EMEA Regional Leagues (ERLs) till ekosystemet för att bättre representera EMEA-regionen. Vi har sett fantastiska spelare använda vår ERL- och EMEA Masters-infrastruktur för att avancera till LEC, med några som till och med lyckats ta sig till de nyligen genomförda 2024 LEC Winter Split Finals! I år vill vi säkerställa att varje lag och spelare som kämpar för att komma i rampljuset har en möjlighet att lysa. Vi förde också EMEA Masters Summer Finals till huvudscenen under vår 2023 LEC Season Finals roadshow, och vi är glada att avslöja att våra två EMEA Masters-finalister i år kommer att tävla på 2024 LEC Season Finals i München!

Vårsäsongen

När vi blickar mot vårsäsongen 2024 kommer den att hållas i en mycket liknande tävlingsform. Tyvärr har vi endast en två veckors fönster i tävlingskalendern för EMEA Masters Spring Split på grund av övergripande kalenderrestriktioner, vilket inte är lämpligt för att ordentligt kunna rymma turneringen som vi gjorde år 2023. För att åtgärda detta kommer antalet parallella matcher att ökas, men det totala antalet matcher har förblivit detsamma.

För 2024 kommer vi att fortsätta med det tre-stegs tillvägagångssättet, vilket innebär att 28 lag tävlar under två veckor – från den 15 april till den 28 april. Som en vänlig påminnelse, här är formatet för Spring Split:

  • Play-in: 16 lag, uppdelade i fyra grupper om fyra. Bäst av en, dubbel round-robin-format. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till Knock-outs
  • Play-in (Knock-outs): 8 lag kommer att tävla i en bäst av tre-serie. De fyra bästa lagen går vidare till gruppspelet. Gruppspel: 16 lag, uppdelade i fyra grupper om fyra. Bäst av en, dubbel round-robin-format. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet.
  • Slutspelet: 8 lag kommer att tävla i en bäst av fem, singel-elimineringsbracket.

Sommarsäsongen

Vi har dock gjort förändringar till 2024 EMEA Masters Summer Split. För det första kommer den nu att hållas i tre steg: Last Chance Qualifiers (LCQ), Gruppspel och Slutspelet. Du kommer också att se totalt 38 olika lag tävla under turneringen – så ni får se till att hålla i er ordentligt för färden!


Läs mer Druidz.se

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *