Allt du behöver veta för att starta Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Bandai Namco Nyheter Spel

Dagen är här, Tarnished! Elden Rings största och tyvärr, sista expansion lanseras idag.

Galet Hype!!!

Med massor av nya platser, vapen, rustningar och bossar som sträcker sig över dussintals timmar är Shadow of the Erdtree allt Elden Ring-fans kunde ha hoppats på. Det finns bara en varning: du måste ha kommit tillräckligt långt in i grundspelet för att faktiskt spela det.

De två hindren som finns för spelaren att påbörja DLC:et är att möta och besegra ett par bossar i grundspelet först, nämligen Starscourge Radahn och Mohg, Lord of Blood. Vi kommer att ge dig några tips för att komma åt dem så snabbt som möjligt, men det är fortfarande upp till dig att slå dem. 

Starscourge Radahn (Normal metod)

Även om du tekniskt sett kan slåss mot dessa två bossar i vilken ordning du vill, är det vettigt att börja med Radahn. Radahn är en tuff boss som i slutändan befinner sig i Redmane Castle i sydöstra Caelid, men först efter att du har låst upp Radahn Festivalen. Det finns ett antal metoder för att göra detta. Den enklaste metoden innebär att man spelar igenom berättelsen som utvecklarna tänkt sig och börjar med att kämpa sig igenom Stormveil Castle och besegra Godrick the Grafted.

När han är nere fortsätter du till Liurnia of the Lakes-regionen, närmare bestämt Raya Lucaria Academy som tornar upp sig ovanför den i mitten av kartan. Här måste du kämpa dig igenom magiutövare i överflöd för att till slut besegra Rennala, Queen of the Full Moon.

När du har besegrat både Godrick och Rennala kan du bege dig till Redmane Castle i Caelid för att påbörja Radahn-festivalen och ta dig an den här bossen med eller utan hjälp av de många summons som finns tillgängliga för dig.

Starscourge Radahn (snabb och enkel metod)

Känner du inte för att ta dig tid och ta dig igenom spelets gyllene väg på ett naturligt sätt? Prova den här genvägen, som minskar cirka 20 timmars spelande till cirka två timmar.

Radahn-festivalen utlöses av att göra vissa saker i spelet. Att besegra Godrick och Rennala är det sätt på vilket de flesta spelare kommer att kunna komma åt det, men du kan också aktivera vilken Site of Grace som helst i bärnstensfälten på Altus Plateau efter att ha fått den högra och vänstra halvan av Dectus-medaljongen och tagit upp Dectus-hissen. Så var får du tag på dem, kanske du undrar?

Den första (vänstra) sidan av medaljongen finns i Fort Haight i startområdet i Limgrave, bara några minuters resa från din första grace. Ännu bättre är att du faktiskt inte behöver slåss mot någon av fienderna! Du kan springa rakt in, ta medaljonghalvan och springa rakt ut (eller dö och återuppstå). Det bästa av allt är att du kan göra samma sak när du tar tag i den högra halvan av medaljongen, som ligger i Fort Faroth i norra Caelid.

När du har tagit tag i båda halvorna är det bara att bege dig till Dectus-liften i norra änden av Liurnia och följa medaljong-uppmanningarna. När du är på toppen, ta dig norrut ett tag och du kommer till en grace.

Sen är det bara dra och besegra Radahn!

Mohg, Blodets Herre (Normal Metod)

Det är här det blir lite knepigare. Till och med den ”normala” metoden för att komma åt Mohg är lite av en utmaning och är ganska långt in i spelet (innan jag dyker in i detaljerna finns det en viktig anmärkning: Den här bossen är inte densamma som Mohg, The Blood Omen, som finns i Leyndells kloaker). För att komma till Mohgs hem, Mohgwyn Dynasty Mausoleum, måste du spela igenom en stor del av spelet. Om du följer berättelsens så kallade gyllene väg måste du besegra alla huvudbossar fram till Morgott, Omen King, som befinner sig i staden Leyndell.

När Morgott har blivit besegrad kommer du att kunna komma åt Grand Lift of Rold, som tar dig upp till det snötäckta området som kallas Forbidden Lands. Det finns en twist här: den västra delen av det förbjudna landet, som kallas de helgade snöfälten, är gömd och kräver en annan speciell, delad medaljong. Den första delen av medaljongen finns på Castle Sol i den norra delen av Forbidden Lands och kräver att du slår den tuffa Commander Niall-bossen för att få den.

Den andra halvan av medaljongen finns i sydvästra Liurnia i ett område som kallas Albinaurics by. Detta kan vara lite svårt att upptäcka till en början, eftersom det ligger under ett massivt överhäng i mörkret. Möt Albus, som ger dig den andra halvan av medaljongen.

Nu när du har båda halvorna kan du gå tillbaka till Grand Lift of Rold. Det finns nu ett andra alternativ när du kommer till hissen som säger ”Lyft hemliga medaljongen”. När du står på lyftplattformen trycker du höger på styrknappen för att se det hemliga medaljongalternativet. Nu när du är uppe i Consecrated Showfields, hitta en Grace och ta dig till den sydvästra delen av området.

Efter att ha besegrat en blödande Sanguine Noble och utforskat genom ruinerna hittar du en bloddränkt portal som tar dig till Mohgs område. Du måste fortfarande kämpa dig igenom hans mausoleum för att komma till Mohg, men det är inte alltför svårt med tanke på den level du förmodligen kommer att vara på. Är du låg-levlad så är detta ett utmärkt ställe att farma Runor på!

Mohg, Lord of Blood (Fast-ish och Easy-ish Method)

Känner du inte för att spela igenom 40+ timmar för att ta dig till Mohgs hemliga palats på det mer enkla (men ändå ganska labyrintiska) sättet? Det finns en annan metod som du kan göra redan från början. Den första NPC:n du möter när du kommer upp i hissen till Limgrave, White Mask Varre, är nyckeln till den här metoden.

När du har pratat med Varre första gången måste du spela spelet som vanligt och besegra Godrick. När han väl är nere kommer Varre att flytta till Rosenkyrkan i Liurnia, som ligger på en liten ö i den västra delen av sjön. Att prata med Varre där kommer att ge dig möjlighet att svara på att något verkar fel med de två fingrarna. Om du gör det kommer Varre att ge dig flera Festering Bloody Fingers, som du kan (och bör) använda för att invadera andra spelares spel. Du behöver bara invadera deras spel, inte slå eller ens slåss mot dem. När du har invaderat är det bara att använda Finger Severer för att lämna och återvända till din värld.

När du har gjort de tre invasionerna, prata med Varre igen och han kommer att avslöja sig vara en tjänare till Mohg och bjuda in dig att gå med i Knights of Luminary Mohg. Svara med ”Smörj mig”-alternativen så ger han dig Lord of Blood’s Favor-föremålet, som du behöver för att blötlägga en jungfrus blod.

Det enklaste stället att hitta en redan död jungfru är i The Church of Inhibition. Detta ligger i det nordöstra hörnet av Liurnia ovanför Frenzied Flame Village. Det är bara att promenera fram till jungfrun och välja uppmaningen att suga upp Blodets Herres ynnest. (Observera att du också kan döda Hyetta, som du kommer att träffa precis bredvid den första Grace i Liurnia efter att ha rensat Stormveil Castle. Men eftersom hon också är en uppdrags- och föremålsgivare rekommenderas det inte att du gör detta.)

Oavsett vilken blodkälla du bestämmer dig för måste du återvända till Varre ännu en gång för att ge honom den bloddränkta tjänsten. Till slut tar han in dig i Orden och tar ditt finger för säkerhets skull, vilket ger dig den renblodiga riddarmedaljen. Du kan nu använda det här föremålet för att teleporteras till Mohgwyns palats. Du kan antingen springa eller kämpa dig igenom alla fiender du stöter på för att slutligen ta dig till Dynasty Mausoleum Midpoint Site of Grace, där du kan förbereda dig för din strid med Mohg.

Rör vid den förtvinade armen

Efter att du har besegrat både Radahn och Mohg, antingen på 3-4 timmar med de ”snabba” metoderna som anges ovan eller på 40+ timmar med de längre metoderna, är allt du behöver göra för att komma åt Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC-innehållet att röra vid den vissnade armen som hänger ut ur kokongen i området där du besegrade Mohg.

Lycka till i Shadow Realm, Tarnished!

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *