The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Recensioner

Little Hope

Den andra delen The Dark Pictures Anthology: där den första delen var Man of medan. 

Delarna har inget med varandra att göra men upplägget är detsamma. 

Detta är en recension om ett skräckspel och jag vill därför varna för skrämmande inslag och jag har försökt att inte få med några spoilers.

Story 

Little Hope är ett skräckspel i samma anda som untill dawn och Man of medan. Historien presenteras av Pip Torrens som ber oss hjälpa till att skriva klart historien. 

Du tar kontroll över fem personer som efter en Bussolycka hamnar i staden little Hope. Dem fem personerna är college studenterna Andrew , Angela, Taylor, daniel och deras professor John. 

Ditt jobb blir nu att lotsa dessa karaktärer att först hitta buss öraren som efter olyckan är försvunnen. Behöver jag säga att det regnar och är mörkt och att Litlle hope är så långt ifrån en neon upplyst storstad som pulserar av liv. 

Mer än så lämnar jag till er att utforska. 

Som spelare får du ibland välja hur du vill att karaktären skall svara och det är upp till dig hur du tror att detta kommer påverka spelet. Jag har spelat igenom det 2 gånger och kan säga att jag är lite besviken på att valen inte ger så stor påverkan. Men det är fortfarande värt att spela igenom mer än en gång. 

Då och då dyker quicktime events upp där du måste reagera snabbt , detta var också något jag tyckte inte heller ge den effekt som jag trodde om jag missade. 

Miljön i spelet är vacker och supermassive studios har lyckats väl med att skapa en kuslig stämning. Spelet består dels av jumpscares men också en väldigt otäck känsla vilket verkligen fastnade på mig.Några gånger var jag så uppjagad att jag hade ståpäls på ståpälsen.  Det är flera gånger väldigt skrämmande men det är också bitvis en väldigt långsam upplevelse som hade mått bra om vi fick lite mer dialog.

så vad tycker jag om spelet 

Ja alltså spelet har en intressant historia och att få lite historiska vingslag är alltid trevligt , grafik och ljud är bra men inte enastående, jag hade några trevliga timmar med spelet och ser fram emot nästa del som jag hoppas bli lite mer komplicerad story och kanske lite mer dektektiv arbete . Att efterlikna 80 talest skräckfilmer kan vara bra men plotten behöver vara lite mer intressant . detta spel är värt att spela men inget du ringer kompisen för att prata om. Jag hade också gärna sett att man skapade bättre personliga band till karaktärerna vilket jag tycker saknas . 

Detta var min recesnion av Dark pictures anthology Little hope , Mig ser man och hör varje onsdag kl 20:00 momentum podcast på youtube eller spotify . Fler recensioner hittar ni på ctrlaltelite.se

Spelets hemsida: The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Recensionsexemplar erhållen av utgivaren

Spelet har Pegi 18

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *