Nintendo-exklusiva Molly Medusa får en PC-version på Steam den 6:e september

Indie Spel

Göteborg, Sverige – 6 Juli, 2023 – Efter två månader av Nintendo Switch-exklusivitet tar Molly Medusa: Queen of Spit steget till PC via Steam. Molly Medusa är ett gravitationssnurrigt 3D-äventyr där alla blir till sten. Fem enorma tempel erbjuder utsökt sammankopplade vägar och level design i metroidvania-stil, där den “lokala gravitationen” kan göra vilken yta som helst till ett golv.

“Vi började med Switch-versionen”, säger spelutvecklaren Niklas Hallin, “bara för skojs skull! Låt spelet börja sitt liv på konsoler, och ta det till PC senare. I mellanrummet mellan de två släppen har jag följt när många spelar spelet, på YouTube och så vidare, och jag har gjort noggranna anteckningar.

Det är därför PC-versionen kommer med ‘modifierbara kamerainställningar’. Inställningar, såsom hastighet och zoom, kan redigeras av användaren via en liten textfil bland spelets filer på hårddisken. Att öka kameraavståndet till 120% är inte så dumt!”

Du kan wishlista spelet på Steam redan nu. Priset är satt till 199 SEK, med en release-rea på 15% utöver det. Spelet släpps den 6:e september

Om Burning Planet

Molly Medusas hårdrockssoundtrack kommer från Burning Planet. Vad som ursprungligen var “Burning Planet Music”, ett musikproduktionsbolag för tv-spel, har nu utvecklats till en in-your-face, punkrock game publisher – ”Burning Planet Digital”. Som publisher arbetar vi med ett indiespel som om det vore ett band.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *