Lenovo Legion Go årets julklapp?

Hårdvara

Under 2021 rapporterades det att omkring hälften av svenskarna ägnade sig åt digitala nöjen i form av spel. Det placerade Sverige på femte plats i världen vad gäller andelen gamers.

Tittar man tillbaka på förra årets julhandel pekade det på att trenden inte vänt. Bland topp fem av 2022 års mest köpta julklappar på Elgiganten syntes gamingkonsoler samtidigt som Prisjakt såg en 15% ökning av tv-och datorspel – vilket placerade spelrelaterade produkter bland topp fem av Sveriges populäraste julklappskategorier.

Det finns inga tecken på att denna trend håller på att vända i år heller, snarare tvärtom, det är en kategori som nu når ännu bredare målgrupper tack vare större och mer varierat utbud av såväl spel som konsoller och spelmöjligheter. Därför siar nu PC-leverantören Lenovo, inför stundande julhandel, att den mobila gaming-konsolen kommer att bli årets julklapp. 

  • Man har kunnat se en ökning av försäljningen av handhållna enheter, speciellt nu när Windows-baserade enheter kommer ut på marknaden, säger Christian De Lange är Product Manager Gaming Lenovo Nordics. Vår handhållna Legion Go ger dig full tillgång till din spelkatalog. Med den största skärmen av någon handhållen konsol och med löstagbara kontroller kan du enkelt placera skärmen och få en joystick som du även kan använda som spelmus. Vi är glada över den fortsatta utvecklingen av detta segment och arbetar med utvecklingen av nästa generation. Vi förväntar oss en exponerande utveckling inom detta segment och siktar på att Legion Go ska vara ledande som den bästa och mest kraftfulla handhållna spelenheten. Utöver det står vi inför ett 2024 med många nyheter som kommer att bidra till att utveckla spelsegmentet ännu mer än vad det redan är idag.

Legion Go erbjuder allt en speldator gör, men i ett format som låter användaren spela på sina villkor då man kan ta med den överallt. Perfekt för den som vill fortsätta sitt spel utanför hemmet på en resa eller semester, men även om man vill spela från soffan eller sängen. Legion Go kan även enkelt kopplas till en TV eller skärm. Tack vare kontrollerna är det även möjligt att spela First person shooter (FPS)-spel enklare och med mer precision än andra handhållna enheter på marknaden. 

Rekommenderat pris i butik ligger på 9499 kronor

Läs mer om Legion Go här

Källa: Pressutskick

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *