Hur funkar ”Liberation”-mätaren i Helldivers 2 egentligen?

Nyheter Spel

Undrar du vad Liberation-mätaren, som visas på olika planeter gör i Helldivers 2? Här är allt vi vet!

Helldivers 2, det senaste spelet från Arrowhead Game Studios håller snabbt på att bli en av de mest populära titlarna 2024. Det är inte bara en av de mest spelade titlarna på Steam, utan det har även tagit PlayStationspelarna med storm.

Huvudsyftet med spelet är att skydda ”Super Earth” genom att trycka tillbaka de ”två” (hittills) invaderande fraktionerna, som är Terminids och Automatons. Spelare har märkt att efter att ha slutfört uppdrag så bidrar de faktiskt till befrielseprocenten som visas på varje enskild planet. Så är detta en illusion eller förhindrar vi faktiskt invasionen tillsammans som en gemenskap?

Som du kan se på den galaktiska kartan är de olika planeterna som har veckouppdrag från Major Order kopplade till dem som har sin befrielseprocent stigande. Vi såg också en betydande ökning av befrielsen av planeterna i automatsektorn när det dagliga uppdraget med personliga ordrar kom upp. När planeterna väl är befriade blir nya delar av kartan tillgängliga, vilket driver fienderna bort från Super Earth.

Befriandet av planeter påverkas av spelarna, med framgångsrika uppdrag som ökar Liberation-mätaren och misslyckande med uppdrag gör det motsatta. Jag skulle också anta att utvecklarna kommer att påverka dessa siffror när spelets popularitet sjunker, eftersom det kommer att vara ganska unket att köra samma planet om och om igen.

Detta väcker också frågan: Vad händer om fiendens fraktioner når Superjorden eller trycks tillbaka från galaxen? Även om jag inte har information om hur detta kommer att fungera i Helldivers 2 än så hade den tidigare delen av spelserien en slutskärm för vinst och förlust, baserat på spelarbasens prestanda. När spelarna vunnit eller förlorat startade kartan om och ett nytt krig började.

Det var som en global kampanj som förlitade sig på att spelarna tryckte tillbaka mot invasionen och valde vilka strider som är värda att kämpa för. Jag antar att det finns ett liknande system i spel även i detta spel, men vi kommer bara att lära oss mer när någon av dessa händelser inträffar i spelet.

Helldivers finns nu tillgängligt på PlayStation 5 och PC med crossplay.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *