Comic Con Stockholm firar 10 år

Nyheter

2023 firar Comic Con Stockholm 10 år och flyttar till Stockholmsmässan! Den 3 – 5 november 2023 kan du ta del av aktiviteter inspirerade från TV & film, träffa populära skådisar, serietecknare och digitala kreatörer. På deras scener kan du delta i frågepaneler och lyssna till viktiga och intressanta samtal. Du kan även uppleva cosplay i världsklass eller spela nya spel före alla andra. Comic Con är en magisk upplevelse för både stora och små.

Gäster som är klara:

Elijah är en amerikansk skådespelare och producent. Han gjorde sin filmdebut med en liten roll i Back to the Future Part II (1989). Elijah fick professionell uppmärksamhet när han spelade Aidan Quinns son i Avalon – en hyllad film som nominerades till fyra Oscarsutmärkelser.

Elijah är främst känd för rollen som hobbiten Frodo Bagger i filmtrilogin om Härskarringen – en serie fantasyfilmer som omfattar filmerna Sagan om ringen (2001), Sagan om de två tornen (2002) och Sagan om konungens återkomst (2003). Filmatiseringarna är baserade på J.R.R Tolkiens roman Sagan om ringen och regisserade av Peter Jackson. Filmerna om Härskarringen har blivit nominerade till 30 stycken Oscars, varav de har vunnit 17 (vilket är rekord för en filmtrilogi). 

Efter framgångarna med Sagan om ringen var Elijah bland annat med i Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Filmen fick Oscar för bästa originalmanus 2005. Han är även med i filmen Green Street och i den första filmen i Hobbit-trilogin, regisserad igen av Peter Jackson. 

Erin Moriarty är en amerikansk skådespelerska. Hon är mest känd för sin roll som Starlight/Annie January i Amazon Prime Video-serien The Boys (2019-nu). Innan framgångarna med The Boys har hon haft roller i Netflix Jessica Jones (2015), HBO:s True Detective (2014) och ABC:s Red Widow (2013). Utanför detta har hon även medverkat i hyllade filmer så som The Kings of Summer och Captain Fantastic.

Karen Fukuhara är en amerikansk skådespelerska, mest känd för sina roller som Tatsu Yamashiro/Katana i filmen Suicide Squad och som Kimiko Miyashira/ The Female i Amazon Primes originalserie The Boys. Karen är också känd för att ha gjort rösten till karaktären Glimmer från Netflix-serien She-Ra and the Princesses of Power och Kipo från Kipo and the Age of Wonderbeasts. Hon har även en roll i filmen Bullet Train.

Artister som är klara redan är :

Kasia Nie (även känd som Kate Niemczyk) är en serie- och spelillustratör som debuterade i American Comics 2016 med den Eisner-nominerade Marvel-serien “Mockingbird” skriven av Chelsea Cain.

Cully Hamner har ritat många saker för många förlag, men han är förmodligen mest känd för sin skaparägda serie RED, som anpassades som ett par succéfilmer med Bruce Willis, för att ha varit med och skapat Jaime Reyes (den nuvarande Blue Beetle).

IJustWantToBeCool (förkortat IJWTBC), är en svensk humortrio bestående av bröderna Victor och Emil Beer samt deras kusin Joel Adolphson. Trion har i över tio år publicerat humoristiska videos på Youtube. IJustWantToBeCool har återkommande listats som en av de mäktigaste i sociala medier, med en toppnotering 2022.

Utöver detta har IJWTBC haft fyra egna webbserier på Sveriges Television samt en tv-serie på TV4. De har även podcasten “Vad? med IJustWantToBeCool” och debuterade 2022 i bokform med serien Skurkarnas skurk. 

Många, många fler!

Vi har representanter från våra egna samarbetspartners på plats i år igen, Surefire kommer ha en monter som garanterat kommer vara fullpackad med folk.

Många, många artister och kändisar fler är planerade och för att få ett hum om hur det kan se ut, läs om när vi var där förra året här nedan.

Vi kommer vara där i år igen, hoppas vi syns där!

Säkra era biljetter här!

Skribent

1 thought on “Comic Con Stockholm firar 10 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *