Comic Con 4-6 November 2022

Nyheter

Efter år av uppskjutningar och osäkra framtidsutsikter på grund av en global pandemi så verkar det mesta komma tillbaka till en normalitet vi längtat efter och det är vi oerhört tacksamma över. Comic Con 2022 är ett bevis på att samhället läker och vi alla kan samlas under samma flagga av harmonisk nördighet.

4-6 November gick årets mässa av stapeln i Kistamässan i Stockholm och vi var där och tog pulsen på golvet och hos besökare.

Vi träffade på våra vänner från Team ProPain och Surefire, deras bås var fullt med folk precis som hela mässgolvet.

Surefires monter

Årets gäster gick inte heller av hackor och arrangören har verkligen bokat kändisar som är i ropet nu. 

Milly Alcock, Fabien Frankel och Graham Mctavish, alla tre är just nu högaktuella från HBO Max serien House of Dragon. 

Milly Alcock, Fabien Frankel och Graham Mctavish

Jenna Coleman från Doctor Who och nu senast från Netflix serien The Sandman.

Carolina Ravasa och Lucie Pohl, Sombra och Mercys röster från spelet Overwatch.

Carolina Ravasa och Lucie Pohl

I sista minuten annonserades kanske den största stjärnan som var James Mcavoy, den yngre Professor Xavier från X-men filmerna och en massa andra filmer och projekt.

James Mcavoy

Fler gäster fanns där såsom Yotubekändisar och andra kändisar från andra socialaplattformar, konstnärer och poddare. 

Stånden var av det slag som en blivit bekant med och som brukar finnas på just liknande evenemang, men just denna gång så verkar de flesta försäljare hunnit ikapp med populärkulturen då sakerna som var till salu var inte var din “vanliga” massförsäljnings-krimskrams. Vi kunde gotta oss i mycket från anime och manga världen (tyvärr inget från Chainsaw Man, som är det heta nu) spel, film och tv relaterade samlarobjekt och så mycket annat.


Bild från ett av stånden

Fanns även något jag inte sett tidigare, nämligen tre olika stånd som gjorde tatueringar på plats med väntelistor för mindre objekt. Vi hittade även flera olika konstnärer med sina egna stilar i ”artist alley” som verkligen förtjänar all vår uppmärksamhet då det var mycket fantastiska saker där.

En konstnär som vi vill lyfta upp lite extra är Art by Tinis (klicka på namnet för att komma till deras butik), vi fann Tinas verk sticka ut lite från mängden. Hon gör porträtt och även målningar på beställning från kunder. Hennes stil är verkligen unik, med sina ansiktslösa men ändå personliga målningar/illustrationer av populärkulturella ikoner. Kolla in hennes verk!

Art by Tinis

Flera författare var där och pushade sina verk, hittade även några kristallmakare och stålarbetare på plats.

Cosplayscenen levererade! Det är imponerande hur påhittiga folk med engagemang kan vara. Vi fick våra stormtroopers och Star Wars karaktärer, chibi, Disney och trollkarlar. Jag såg även en enorm Warhammer 40k inquisitor och en del nypopulära karaktärer som Chainsaw Man och Kirishima från My Hero Academia . 

Chainsaw Man Cosplay

Har ni möjlighet så tycker jag verkligen ni ska besöka ett Comic Con nån gång, det brukar vara 2 gånger per år i Sverige. Drömmen för undertecknad är ju en resa till San Diego och få gå på en Comic Con från ursprungsland. Vi kommer garanterat komma på Comic Con 2023 då det firar 10års jubileum och byter lokal till den större Stockholmsmässan. Hoppas vi ses där!

Skribent

3 thoughts on “Comic Con 4-6 November 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *