Videorecension – Forza Horizon 5

Racing Recensioner

Ett fiktivt Mexico

I den femte delen i Horizon serien får vi uppleva ett fiktivt Mexico. Från sandiga stränder till den tropiska djungeln. Vi besöker vulkaner och får se en bit av mexicos historia. Vi får återigen en gigantisk mängd bilar i olika utföranden. Jeepar, lastbilar, veteran bilar, nya bilar och bilar som bara finns i fantasin.  Med så många bilar så kommer också en stor variation på vägar. Allt från breda motorvägar som aldrig tycks sluta till slingrande grusvägar genom djungeln. Precis på samma sätt som vägarna och vyerna förändras så ändras också dygnet och vädret. Det händer flera gånger att jag stannar upp och bara njuter av hur vackert spelet är. 

Vi har vid det här laget ganska höga förväntningar eller skall jag säga krav på hur bilarna ser ut och känns i ett spel i trippel A kategorin. Detaljerna i Horizon 5 saknas verkligen inte. I Forzavista kan du öppna huvenoch kliva in i bilen, tända och släcka lampor osv. För en bilentusiast är detta drömmen. Över 580 bilar vilket är ca hundra fler än i forza Horizon 4 (i skrivande stund 780st pga dlcs osv). 

Playground games och Microsoft Studios har här lyckats med konststycket att skapa en bilälskares sandbox men också stoppat in en kampanj, expiditoner och kortare äventyr som heter stories. Det sista är ganska trevligt för här har man valt att berätta en liten djupar bakgrund till bilarna och deras historia. Jag gillar att det är en spel upplevelse kopplad till det så att det inte är en film endast utan ett faktist spelläge där man är en del i historien. 

Hur du väljer att spela är upp till dig men en sak är säker du har många timmar framfördig och du vill låsa upp allt. Positivt här är att du kan fortsätta spelet vart som och vägen du väljer är helt upp till dig i vilken ände du börjar.

Även om du spelar igenom spelet och låser upp allt så kan vi ju förvänta oss en hel del DLCs. Ett annat sätt att förlänga livslängden i forza horizon 5 är EventLab som är skapat för communityn och kreatörer . här kan alla bidra med egna race och alternativa spelsätt. 


Världen i Horizon 5 är mäktigare och större än tidigare faktist 1.5 gånger större och innehåller 11 olika biosfärer. Från jordbruksmarker, storstad till små byar. Det är så mycket saker att upptäcka att själva racingen ibland hamnar helt vid sidan av. 

Något som också är värt att nämna är att man har faktist jobbat med orginal musik, från musiker med bakgrund i Mexico samt både röstskådespel och konstverk kommer från mexico. 

https://youtu.be/4mkcWJZAKkk

Spelets Hemsida: Forza Horizon 5

Recensionsexemplar erhållen av utgivaren

Spelet har Pegi 3

Skribent

1 thought on “Videorecension – Forza Horizon 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *