Sound Blaster Katana V2X: Liten, men naggande god

Hårdvara Soundbar

Creative Technology presenterade Sound Blaster Katana V2X idag. Det är företagets senaste gamingsoundbar och erbjuder samma mäktiga ljudupplevelse som Katana-serien gjort sig känd för. Den har anpassats för användare med mindre utrymme för deras gaminghörnor, och är dessutom billigare. Den är ett smalare alternativ till den högt prisade gamingsoundbaren Sound Blaster Katana V2, som vunnit recensenternas hjärtan och fått omdömen som ”den bästa gamingsoundbaren är nu ännu bättre” (Windows Central), ”den bästa pc-uppgraderingen du kan göra” (VentureBeat), ”en utmärkt soundbar för pc-spelande och all annan media” (GamesRadar+).  

En smalare bashögtalare som passar mindre utrymmenEtt skrivbord eller en tv-bänk utan fria ytor är kanske inte nåt alla drömmer om – Sound Blaster Katana V2X ger dig mer utrymme med en subwoofer som är 40 % mindre än sin föregångare. Uteffekten på 180 watt gör att den lämpar sig för spelande i mindre rum. Med det sagt är ljudkvaliteten alltid på topp. Soundbaren har en ljudsignatur som påminner om en lyxigare Sound Blaster och levererar högkvalitativ ljudåtergivning i flera kanaler tack vare den hyllade Xamp-tekniken, som låter Creatives egen flerkärniga DSP-kontroll driva diskant-, mellanregister- och baselementen individuellt. Super X-Fi Headphone Holography, en prisbelönt teknik som återskapar ljudbilden från ett högkvalitativt surroundsystem i ett par hörlurar, passar perfekt för den som gärna spelar sent om natten utan att störa grannarna.  

Gillar du förstapersonsskjutare kan du lättare hitta fienderna med de speciella spelljudlägena. SXFI BATTLE-läget förstärker stridsljud och hjälper dig avgöra avstånd och riktning, medan Scout-läget fokuserar på ljudupptäckt och låter dig höra motståndarna innan de syns på skärmen. Den filmiska upplevelsen är inte bara begränsad till spelande – med den integrerade Dolby Audio-avkodaren kan Sound Blaster Katana V2X användas när du tittar på film via streamingtjänster som Netflix, Disney+ och Amazon Prime. Användarna kan anpassa soundbaren efter eget tycke när de är anslutna till Creative-appen, och ställa in ljudet via Acoustic Engine-sviten och välja sina favoritlägen för RGB-upplysning. Inställningarna kan sparas som anpassade profiler i antingen appen eller på de programmerbara knapparna på fjärrkontrollen. Det finns flera anslutningsmöjligheter att välja mellan, däribland HDMI ARC och optiska portar, trådlös Bluetooth 5.0, USB-C-port för USB-ljud, 3,5 mm AUX-in och SXFI-ut för certifierade Super X-Fi-produkter. Den här mångsidiga soundbaren är kompatibel med stationära datorer och konsoler, däribland PC, Mac, PS5, PS4, Xbox Series X och S, Xbox One och Nintendo Switch.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *