Undersökning: mer än var tredje svensk kan tänka sig begå brott

Nyheter Spel

Ny undersökning visar att 34 procent av svenskar kan tänka sig att begå brott, om de inte skulle bli påkomna. Undersökningen visar också att var tredje svensk vill legalisera fri parkering av pansarvagnar i city.

Undersökning: mer än var tredje svensk kan tänka sig begå brott Ny undersökning visar att 34 procent av svenskar kan tänka sig att begå brott, om de inte skulle bli påkomna. Undersökningen visar också att var tredje svensk vill legalisera fri parkering av pansarvagnar i city.

I samband med lanseringen av spelet Saints Row har Ipsos på uppdrag av spelförlaget Deep Silver genomfört en undersökning om attityder kring brott bland den svenska befolkningen.

Undersökningen visar att av 1000 svarande kan mer än var tredje svensk (34 procent) tänka sig att begå brott, om ingen fick reda på att de begått brottet.

Överlag svarar mer än hälften (55 procent) av befolkningen att de inte kan tänka sig att begå brott. Det anser skaparna av Saints Row vara på tok för många. För att råda bot på detta kommer Saints Row-bossen att lansera en egen valaffisch med ett tydligt budskap. Valaffischerna kommer att finnas i Stockholm från 25 augusti.  Slagorden i kampanjen är ”mindre lag och mer oordning” vilket passar utmärkt när man ska bygga sitt kriminella imperium.  Dessvärre finns inte Saints Row bossen med på vallistorna till riksdagen men som tur är kan du skapa din helt egna boss i Saints Row.

Saints Row-bossens nya valaffischer som finns uppe runt om i Stockholm från 25 augusti och framåt.

Miljö och klimat fortsatt viktig valfråga

Miljö och klimat är en fortsatt viktig fråga för svenskarna; endast tre procent skulle tänka sig att bygga ett kriminellt imperium grundat på att dumpa giftiga avfall.

Undersökningen visar också att om man exempelvis skulle råna en bank gör man det helst tillsammans med en partner (42 procent), vilket är toppen då man kan spela Saints Row tillsammans med en vän.

För att undkomma lagens långa arm svarar 22 procent av svenskarna att de helst använder helikopter som flyktmedel. De så hatade elscootrarna står dessvärre inte högt i kurs i den här undersökningen heller då endast var tionde person (nio procent) skulle välja detta för att fly efter till exempel ett bankrån.

Fler resultat från undersökningenDubbelt så många hade valt en taco-foodtruck som flyktmedel framför en wingsuit.28 procent skulle hoppa framför en bil för försäkringspengar om de skulle överleva utan skador.En av tio svenskar hade valt ett gitarrfodral för att råna en bank.En av tre svenskar vill att det ska bli lagligt att parkera en privat pansarvagn i storstäderna.Var tredje svensk skulle helst vilja vara en kriminell Dwayne ”The Rock” Johnson.Saints Row är utvecklat av spelstudion Volition och deras framgångsrecept för den populära spelserien är underhållande action, brott och humor. Nya Saints Row är en reboot av serien där både nya spelare och fans av serien kommer att känna igen sig. I spelet är du en boss som bygger upp ditt kriminella imperium i den fiktiva staden Santo Ileso i den amerikanska södern.

Saints Row släpptes 23 augusti 2022 på Xbox One och Xbox Series X/S, Playstation 4 och Playstation 5, Epic Games Store för PC och Google Stadia.

För mer information om Saints Row besök SaintsRow.com [kochmedia.us19.list-manage.com] och följ oss på Twitter [kochmedia.us19.list-manage.com]Instagram [kochmedia.us19.list-manage.com] och Facebook [kochmedia.us19.list-manage.com].

Undersökningen utfördes av Ipsos under perioden 15-17augusti på uppdrag av Plaion Nordic. Hela undersökningen hittar du här [kochmedia.us19.list-manage.com].

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *