Nytt The Walking Dead-spel på gång, med danska 5th Planet Games bakom sig

Spel

Danska 5th Planet Games och Skybound Entertainment ligger bakom ett nytt The Walking Dead-spel från den prisbelönta spelutvecklaren Other Ocean Interactive. Nästa datorspel i The Walking Dead-franchisen backas upp av danska 5th Planet Games, som också bekräftar Mark Stanger som VD.

5th Planet Games A/S meddelar i dag att företaget har ingått ett samfinansieringsavtal med underhållningsjätten Skybound Entertainment om ett ännu icke namngivet The Walking Dead-spel, som kommer att utvecklas av den prisbelönta studion Other Ocean Interactive, som tidigare har utvecklat titlar som den globala framgången ”Project Winter”.

”Avtalet är ett avgörande ögonblick för 5th Planet Games: Att kunna kombinera det massiva, globala underhållningsmärket som The Walking Dead är med de talangfulla människorna i studion bakom Project Winter är en enorm bedrift för 5th Planet Games – och för både spelare och TWD-fans ”, säger Mark Stanger, VD på 5th Planet Games.

Other Ocean Interactives tidigare titlar har spelats av miljontals människor världen över och spelutvecklaren har lång erfarenhet av att arbeta med några av världens största varumärken inom interaktiv underhållning. Det nya The Walking Dead-spelet kommer att använda Other Oceans egna verktyg och teknik för att skapa en unik spelupplevelse som bygger på Skybounds ikoniska IP (The Walking Dead-varumärket).

Mer information om det nya spelet kommer att presenteras 2023.

5th Planet Games meddelar samtidigt att Mark Stanger kommer att behålla rollen som VD framöver, sedan att han tog på sig rollen som interim VD för bolaget förra året när Skybound Entertainment förvärvade 5th Planet Games.”Under det senaste året har Mark lett 5th Planet Games bort från utkanten och mot en ljusare framtid, vilket syns på en välkommen halvårsrapport och den fantastiska möjligheten med Other Ocean”, säger Jon Goldman, styrelseledamot i 5th Planet Games.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *