Ny hjälte till League of Legends – K’sante

League of Legends Nyheter Spel

Jag fick äran, tillsammans med en drös andra speljournalister, att sitta och prata tillsammans med en grupp designers hos Riot och prata om deras kommande hjälte, K’sante. K’sante är en hjälte som uppstått efter ett samarbete med Little NasX. Hjälten kommer att släppas den 3:e November.

För mig personligen var det en rätt häftig upplevelse, trots att det var på distans, att få prata med Jacob Crouch (Design), Michael Luo (Narrative), Justin Albers (Art), Thomas Randby (Skin) som jag annars bara hört talas om och eventuellt läst om i bloggposter eller när andra har nämnt deras namn. Det här är faktiska människor som legat bakom den nyskapade och lite innovativa hjälten K’sante i League of Legends.

Det hela börjar med att vi får en kort genomgång om vem K’sante är, hur hjälten spelas och vilken roll han har i laget. K’sante kommer att agera både Tank och Skrimisher med hjälp av sina olika egenskaper. Tanken är att han ska spelas i Top-lane och är i stort behov av farm, det vill säga creepkills och gärna en och annan gank på sin motståndares hjälte. I grund och botten agerar han tank men kan med hjälp av en skill agera Skrimisher/Carry en kort stund vilket kan förändra en hel fight.

Michael Luo berättar om K’santes bakgrund:

A Mighty guardian wieldeing weapons forged from an apex predator he once slayed, K’sane is a hero of his people, dominating fights with keen judgement and defiant fire. His weapons may appear defensive at first, but given the right moment, he can transform them into lethal blades. Dauntlessly ashing to save allies from harm, before picking out the monstreous threat on the enemy team, defianlty smashing them through a wall to duel them.

När kreatörerna beskriver K’sante har man inspirerats av en ”Streetish” west-african från Ghana vars huvudusyfte i livet är att stå upp för sitt folk. Han är väldigt atletisk och mobil med sitt vapen. Vapnet i sig kan, vid skiftet från tank till skrimisher, transformeras från två gigantiska pelare (tank-vapen) till två svärd (skrimisher-vapen)

Efter deras egna genomgång fick vi som var med under presentationen och här kommer våra frågor och utvecklarnas svar:

Förändras Top-lane på något sätt vid lanseringen av K’sante?
Jacob Crouch – Top-lane kommer vara mer resurskrävande, just K’sante kommer behöva mycket farm och gold för att vara användbar i mid- och late-game när han kan switcha från tank till Skrimisher.

Vilken är den roligaste buggen ni stött på med K’sante?
Thomas Randby – K’sante pushar runt fiender och lite sådant, men det var inte implementerat i början utan K’sante kunde kasta runt gubbar utan problem, kunde exempelvis ”Suplexa” en av hjältarna mitt i dennes attackanimation.

Hur kommer Tankens roll att förändras i nästa säsong av LoL?
Jacob Crouch – Aldrig funnits en skrimisher som köpt ”Sunfire Cape” (där den varit användbar), Tank-rollen kommer att göras om till nästa säsong, item reworks och K’santes implementering.

Finns det fler collaborations som kommer efter denna?
Thomas Randby – Vi har tidigare samarbetat med Luis Vutton och andra modeskapare och artister och självklart kommer det mer men vi kan inte gå in mer på det nu. NasX är en modeikon och har en ikonisk status, därför känns det extra kul att han får vara med i vårat universum.

Little NasX är en Queer-ikon, har ni tagit med det någt i erat tänk kring skinnet för K’sante?
Thomas Randby – Självklart har vi haft med det i åtanke tillsammans med hur vi utformat det neonaktiga skinnet. Vi har försökt ta vara på hans arbete, hans karriär och hans personlighet i hur skinnet ska se ut.

Hur är det tänkt att spela med K’sante när han inte är en ”riktig” tank?
Jacob Crouch – Meatshield till en början, kan isolera fiendens Carries, kan ta plats som Carrie i det egna laget om någon skulle dö.

Kommer det komma fler skins till K’sante?
Thomas Ranbdy – Skin – Det är svårt att säga, att skapa skins är en lång process och vi har en backlogg som vi behöver titta på och arbeta igenom också. Men vi kan tyvärr inte avslöja något om kommande skins eller samarbeten.

Vilken typ av resurs använder han? Mana? Rage?
Jacob Crouch – Vi prövade en massa olika, men vi valde att behålla Mana för K’sante. Mest för att hans skills inte kostar allt för mycket att använda, och när dom bväl börjar göra det så har han antagligen fått tag på lite items.

Hur kom ni på K’santes Abilities?
Jacob Crouch – Vi prövade lite allt möjligt, att switcha mellan att vara tank och Skrimisher och att det inte fanns någon Colddown, men samtidigt har vi hämtat inspiration ifrån animes, exempelvis DragonBall Z att man kan dasha hit, dasha dit, slå i marken för att göra massa damage oc hdet flyger stenar överallt. Det var lite häftigt att komma på hans abilities, men det tog ett tag för att balansera det hela.

Hur har det varit att arbeta med K’sante och hans ”Queerstatus”?
Thomas Randby – Då vi på Riot har kollegor som är både mörkhyade och queer, gay och straight har det varit intressant att skapa den här hjälten och att göra den rättvis för de spelare som identifierar sig som sådan. Det här har varit en riktig kamp att jobba med och jag tycker att vi kommit fram med ett bra resultat. Bakgrundshistorien för K’sante, att han är mörkhyad ifrån Ghana och Queer, har gjort att det är en komplex hjälte att identifiera sig med och det var så det hela började.


Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *