Nästa Call of Duty blir Black Ops 6 men det utvecklas med ett ”Ankare”.

Nyheter

Även om Activision inte angav vilka plattformar Call of Duty: Black Ops 6 kommer att finnas tillgängligt på i gårdagens tillkännagivande, är det givet att det kommer att finnas på PS5, Xbox Series X|S och PC.

För den som undrar vad jag menar med ett ”Ankare” så kommer det nedan med bilden här.

Black Ops 6 verkar komma att lanseras på konsoler som släpptes för över 10 år sedan, då det annonseras till Playstation 4 hos Gamestop USA. Jag kan föreställa mig att de flesta spelare inte kommer att vara nöjda med detta, eftersom spelet då kommer att behöva anpassas (något) efter den lägsta gemensamma nämnaren när det gäller spelfunktioner och liknande, eftersom Treyarch troligtvis inte vill att ägare av nuvarande generationens konsoler ska få en fördel över ägare av förra generationens konsoler i multiplayer. Inte bara det, men det betyder också att spelets grafik inte kommer att vara i framkant eftersom det fortfarande bör finnas en viss jämvikt mellan hur versionerna för förra och nuvarande generationens konsoler ser ut.

Naturligtvis är det förståeligt varför Activision och Microsoft skulle vilja göra detta, och det är för spelförsäljningen. Det finns fortfarande en mängd människor som spelar på förra generationens konsoler, och att fånga ens en bråkdel av dem innebär många sålda spelkopior. Det är bara galet att tänka att vi är inne på det fjärde året av nuvarande generations hårdvaras lansering, och vi får fortfarande spel som är generationsöverskridande.

9 Juni är det showcase och då får vi reda på mer

Släppdatum verkar spekuleras vara i Oktober i år.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *