Fullsatt arena och 50 miljoner i turistekonomisk omsättning – LEC Summer Finals blev en succé

Spel

Malmö Arena sålde slut och fick utöka antalet platser till 19 600 när finalen i onlinespelet Leauge of Legends hölls i september. Samtidigt hade miljontals följare världen över ögonen riktade mot Malmö. Den turistekonomiska omsättningen i Malmö beräknas till över 50 miljoner kronor.

I publiken fanns representanter från 30 olika länder, över hälften var internationella besökare och tre fjärdedelar av besökarna bodde över i Malmö under evenemanget. Om detta vittnar en rapport om e-sportevenemanget LEC Summer Finals som hölls i Malmö 10-11 september 2022. Studien är framtagen av Geelmuyden Kiese på uppdrag av Malmö stad.

–Återigen har Malmö visat upp sig som en evenemangsstad för de riktigt stora världsevenemangen, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör i Malmö stad.

Så många som 98,38 % av besökarna var under 35 år. Något annat som stack ut hos publiken var andelen som antingen studerar eller jobbar inom teknologiska områden.

–LEC är en reseanledning som riktar sig mot en tydlig målgrupp och stärker och utvecklar Skåne som e-sport- och eventdestination, säger Pehr Palm, vd på Event in Skåne.

På Malmö Arena fick man utöka antalet platser för att möta det stora intresset.

–Siffrorna i rapporten talar ju för sig själv – Malmö är en populär och lättillgänglig stad att besöka i samband med evenemang, säger Karin Mårtensson, vd på Malmö Arena.

Arrangören Riot Games ser fram emot att ta det framgångsrika arbetet från Malmö vidare.

–LEC fortsätter att vara Europas ledande e-sportvarumärke och sätter konsekvent branschstandarden för både sändningar och liveshower på arenan. Vi fortsätter att försäkra oss om att våra live-finalevenemang inte bara ger en otrolig upplevelse för fansen, utan ger värde både ekonomiskt och kulturellt till våra partnerstäder som hjälper till att levandegöra dessa evenemang. Vi ser fram emot att fortsätta visa våra liveshower till fans över hela EMEA-regionen och arbeta med våra otroliga partnerstäder för att replikera framgångarna vi såg i Malmö och sätta League e-sports på kartan i hela vår region, säger Alberto Guerrero, Director of EMEA Esports på Riot Games

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *