Gamescom är äntligen tillbaka!

Gamescom2022 Nyheter Spel

Gamescom har äntligen gjort comeback efter två år av Covidpandemi. Årets mässa besöktes av över 265.000 gäster från över 100 länder, 130 miljoner tittare på mässans alla presentationer. Totalt fanns det omkring 1100 utställare på mässgolvet och över 100.000 besökte Gamescom City Festival i Cologne.

Det är helt klart imponerande siffror och det här är något som vi nog alla har saknat. Gamescom är fortfarande det största speleventet i världen och siffrorna här ovan visar ju ett klart tecken på det. Efter endast 10 minuter av Gamescom: Opening Night Live-streamen som man kablade ut vid början på eventet, så trendade Gamescom på Twitter som det mest talade ämnet. Årets mässa använde sig även av ett Quest-system som går under namnet Gamescom: Epix, där besökarna kunde lösa olika uppdrag på mässan och även där pratar vi skyhöga siffror. Det var nämligen över 355.000 uppdrag som löstes och som ledde till att några gick ifrån mässan med fantastiska priser.

Gerald Böse, President och Chief Executive Officer för Koelnmesse, de som anordnat Gamescom 2022 säger ”För den här restarten av Gamescom är det många som har kämpat hårt för att Gamescom 2022 äntligen ska få gå av stapeln i Colognes mässhallar. Det har inte varit en lätt resa för mässor rent allmänt och framförallt inte för Koelnmesse. Trots allt, med alla utställare och oss tillsammans, lyckades vi få ihop hundra tusentals människor på plats och flera miljoner världen över att bli exalterade över Gamescom. Jag är speciellt glad över att så många besökte mässan från andra länder för att fira sin passion för spel – Gamescom var mer internationellt i år än någonsin tidigare. Det är nu tydligt att mässor i Cologne, Tyskland, är görbart.”

Felix Falk, Managing Director of Game – The German Games Industry Association säger ”Äntligen, Gamescom är tillbaka med full kraft. Trots de svåra utmaningarna för alla inblandade i år, bjöds det på en unik atmosfär överallt från dag ett på mässan. Efter mer än två års exklusivt digitala event, var det fantastiskt för industrin och communityn att få träffas i egen hög person. I det stora hela så har Gamescom 2022 slagit mina förväntningar. Den här live-comebacken tillsammans med vårt expandedade digitala verktyg betyder att vi är idealt positionerade för att kunna skapa framtida hybridevents med Gamescom.”

Det var flera parametrar som visade att Gamescom försökte täcka allt inom spelindustrin. Exempelvis har vi Gamescom Biz platform som sammanförde B2B Communities av Gamescom, Gamescom Asia och Devcom. Sedan lanseringen av platformen den 8:e Augusti 2022 har över 33.000 meddelandet skickats mellan olika besökare av Gamescoms events – en platform för att nätverka helt enkelt. I år gjorde även Gamescom City Festival comeback med över 100.000 besökare på konserter på Rudolfplatz och Hohenzollernring.

Rolig läsning för oss alla, äntligen har vi ett event som prövat på hybrid-varianten och det med stor framgång. Gamescom 2023 kommer köras den 23:e Augusti till och med den 27:e Augusti, där starteventet körs redan den 22:a Augusti.

Skribent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.